Villkor

Vi förbehåller oss rätten att ändra våra köpvillkor utan något föregående varsel. De köpvillkor som står vid köptillfället är det som gäller. Vi reserverar oss för eventuella fel i pris, lagersaldo eller artikelbeskrivning. 

Du som handlar hos oss på wattnordic.com omfattas av Konsumentköplagen och Distansavtalslagen

Minimiålder

Du måste vara över 18 år eller äldre.

Skydd av personuppgifter

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice. Vi försäkrar även att vi inte kommer att sälja eller överlåta några personuppgifter.

Tryckfel och produktbilder

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i alla delar av webbshoppen. Notera även att bilderna aldrig kan återge en produkts verkliga utseende, färg eller storlek. 

Vid uppenbara felaktigheter såsom felskrivningar eller liknande, avseende produktinformation eller det pris som anges i produktbeskrivningen, orderbekräftelsen eller fakturan, förbehåller sig wattnordic.com rätten att korrigera informationen varpå ny orderbekräftelse skickas ut. Kunden har då rätt att avbeställa sin order utan kostnad om ändringarna ej accepteras.

Priser

Alla priser i webbshoppen är angivna i svenska kronor (SEK) inklusive moms. Våra erbjudanden gäller så långt lagret räcker eller till utsatt datum. 

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar på grund av ändrad moms eller onormalt stora förändringar i valutaläget eller inköpspriser.

Betalning

I samarbete med Shopify Payments och Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning.
Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. 

Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du hos klarna.se. För information om din betalning kontakta Klarnas kundservice. Du kan även se dina fakturor och dess betalstatus på klarna.se under Mina sidor, se ”Hitta din faktura” på startsidan.

  • Klarna Konto: Vi kan erbjuda dig som kund att dela upp din betalning. Du väljer varje månad hur mycket du vill betala av på ditt belopp (lägst 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet) och kan alltid välja att betala av hela beloppet på en gång. Betala lägst 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet.
    Läs mer om Klarna Konto
    Villkor Klarna Konto
  • Klarna Faktura: Vi erbjuder även betalning mot faktura via vår samarbetspartner Klarna. De gör en sedvanlig kreditkontroll vid fakturabeställning. Betalning mot faktura skall vara dem tillhanda inom 14 dagar. Så snart du betalat in summan för ditt senaste köp har du möjlighet att handla igen. Om din kreditansökan inte godkänns av Klarna ber vi dig använda ett annat betalsätt. Faktureringsavgift tillkommer på 29 kr
    Läs mer om Klarna Faktura
  • Kortbetalning: Vi erbjuder säker kortbetalning med VISA och Mastercard/Eurocard samt American Express. Inga kortavgifter tillkommer. Inga kortuppgifter lagras hos oss, utan de sparas hos vår samarbetspartner Klarna. Kortbetalningar som hanteras av Klarna är PCI-DSS certifierade. Det innebär att de följer Payment Card Industry Data Security Standard. Det är den högsta standarden av säkerhet i branschen och den omfattar all hantering av data i den kassalösning vi använder. För företag sker kortbetalning via PayEx som också är certifierad enligt säkerhetskrav PCI-DSS. All korthantering sker SSL-krypterat (Secure Socket Layer) vilket innebär att all kommunikation mellan oss och PayEx är krypterad, så att du tryggt kan fylla i dina kortuppgifter och genomföra betalningen.
  • Direktbetalning: Om du har internetbank hos Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken kan du välja direktbetalning genom Klarna Checkout. Du loggar in hos din bank och pengarna dras direkt från ditt konto.

Orderbekräftelse

Vid beställning hos wattnordic.com får du en orderbekräftelse skickad till den mailadress du angivit vid beställningen. Om något i den bekräftelsen skulle vara oklar eller inte stämma överens med den beställning du gjort, ber vi dig kontakta oss så snart som möjligt och uppge ditt ordernr.

Frakt och leverans

Varorna levereras med DHL inom Sverige till utlämningsställe (Service Point). Här hittar du DHL utlämningställen / Service Points. Vi levererar för tillfället inte utanför Sverige. Fraktkostnaden är 99 SEK per beställning vid order under 999 kr exklusive övriga avgifter. Fri frakt vid beställningar över 999 SEK. Om varorna finns i vårt lager är varan normalt framme inom 3 arbetsdagar (bor du långt norrut eller exempelvis på en ö kan det ta lite extra tid). I annat fall kontaktar vi dig. När varan är framme hos utlämningsstället får du SMS med instruktioner.
Om du upptäcker skador på ditt paket redan vid utlämningstillfället så anmäl detta direkt till ditt paketutlämningsställe i annat fall se ”Reklamationer” nedan.
Du har rätt att utan kostnad häva ditt köp vid försening av leveransen. Kontakta oss så hjälper vi dig! info@wattnordic.com

Det går även bra att hämta ditt paket i butiken i Skövde.

Outlösta paket
För paket som inte löses ut inom 30 dagar debiteras fraktkostnaden till och från utlämningsstället samt eventuell extra avgift som tillkommer från fraktbolaget.

Reklamationer
Om någon produkt i din beställning är skadad eller felaktig ska du reklamera den inom skälig tid från det att felet upptäckts. Vid upptäckt fel kontakta oss och beskriv problemet. Om en produkt är felaktig står vi för returfrakten och ersätter dig med det belopp du betalade för produkten samt eventuell avgift för frakt. Vid eventuell reparation, eller ersättning av produkt som ej finns i vårat lager (beställning från leverantör) tillkommer ändamålsenligt dröjsmål. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att vi mottagit den reklamerade varan, och sker på samma sätt som den ursprungliga betalningen om inget annat uttryckligen avtalats. Om du vill få ett nytt exemplar av samma produkt skickar vi en ny utan kostnad samt ersätter returfrakten. Har du frågor ang hur du går tillväga vid en reklamation så kontakta oss via e-post info@wattnordic.com 

Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har du som konsument rätt att ångra hela, eller delar av ditt köp utan anledning inom 14 dagar från det man tagit emot varorna. Meddela oss inom denna tid och skicka sedan in varan/varorna till oss.

Ett värdeminskningsavdrag kan göras vilket innebär att du kan förlora ditt köpbelopp, helt eller delvis. Det sker om produktens värde har minskat på grund av 

• att du har använt produkten, 
• den har skadats under tiden du har ansvarat för den, 
• du har hanterat produkten på något sätt som inte var nödvändigt för att fastställa vilka produkter det är samt vilka egenskaper och funktioner de har

• du inte har uppfyllt begränsningarna i ångerrätten avseende försegling, produkttyp mm.

Återbetalning sker inom 14 dagar från det att vi mottagit den returnerade varan, och sker på samma sätt som den ursprungliga betalningen om inget annat uttryckligen avtalats.

Du returnerar varor genom att packa varan väl tillsammans med packsedel där du beskriver anledning till retur. Skicka sedan paketet till adressen:

Add Energy Nordic AB
Alphyddevägen
541 30 Skövde

wattnordic.com står ej för returfrakt.

Har du frågor angående hur du går tillväga för att nyttja din ångerrätt kontakta oss via e-post info@wattnordic.com 
Konsumentverkets ångerblankett hittar du här.

Bytesrätt

Du har 14 dagars bytesrätt som löper från den dag du mottog din beställning. Produkten som du ska byta måste returneras i oöppnat/ ursprungligt skick. Byter du till en annan modell av samma produkt betalar du endast returfrakten.

I annat fall tillkommer kostnaden för frakt som vid en ny beställning. Har du frågor ang. hur du går tillväga för att byta din produkt kontakta oss via e-post info@wattnordic.com 

Tvist

Vi strävar alltid att lösa eventuella problem i samförstånd med kunden. Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).
ARN: https://www.arn.se/ Allmänna Reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm
EU ODR: https://ec.europa.eu/odr